روترربوردهای میکروتیک به علت قیمت و کارایی که دارند از محبوبیت بالایی برخوردارند و به ویژه در ایران نیز در سالهای اخیر توانستهاند جای خوبی برای خود دست و پا کنند. شاید برای شما این سؤال پیش آمده باشد که آیا این نام گذاریهای روی روتربوردها مفهومی دارد یا خیر؟ خوب قطعاً این نامگذاریها دارای مفهوم بوده و هر عدد یا حرف نشاندهنده قابلیتی است که این دستگاه دارد. در این مقاله قصد داریم این قابلیتها و مفاهیم را برای شما تشریح کنیم.
در واقع روتربورد نام شرکت سازنده بوردهای سختافزاری است که ما خریداری میکنیم و میکروتیک نام سیستمعامل و نرمافزاری است که روی این سختافزار اجرا و نصب شده است. RB نیز مخفف RouterBoard است. ساختار نام دهی به شکل زیر بوده و به تفکیک مورد بررسی قرار خواهیم داد.
RB <board name> <board features>-<build-in wireless> <wireless card features>-<connector type>
-<enclosure type>
قسمت اول نام بورد <board name>:
سه نوع نامگذاری برای قسمت نام بورد داریم:
۱) اعداد سه رقمی
۲) کلمات
کلماتی که در حال حاضر استفاده میشنود: OmniTIK, Groove, SXT, SEXTANT, Metal. اگر این سری دارای تغییر اساسی داشته باشد مانند سری متفاوت CPU شماره ورژن جدید به انتهای نام اضافه خواهد شد.
۳) نامهای مستثنا
بوردهای ۶۰۰, ۸۰۰, ۱۰۰۰, ۱۱۰۰, ۱۲۰۰, ۲۰۱۱ مستقل از قاعده اول هستند و به دلیل اینکه دارای پورتهای اینترفیسی سیمی بیش از ۹ عدد هستند نمیتوان مانند قاعده اول نامگذاریشان کرد، لذا نام به صورت عددی در مضرب ۱۰۰ است یا نشاندهنده سال تولید دستگاه است.
قسمت دوم ویژگیهای بورد <board features>:
ویژگیهای بورد بلافاصله بعد از بخش نام بورد آورده میشود (فاصله یا – وجود ندارد مگر اینکه نام بود کلمه باشد که بافاصله جدا میشوند.)
ویژگیهایی که در حال حاضر استفاده میشوند:
قسمت سوم وایرلس داخلی <build-in wireless>:
اگر دستگاه دارای وایرلس داخلی باشد طبق پیکربندی زیر ویژگیهای آن خواهد آمد:
<band><power_per_chain><protocol><number_of_chains>
فرکانس <band>
قدرت در هر حلقه <power_per_chain>
پروتکل <protocol>
تعداد حلقه <number_of_chains>
قسمت چهارم نوع رابط <connector type>:
قسمت آخر نوع محیط <enclosure type>:
به بررسی RB912UAG-5HPnD به عنوان مثال خواهیم پرداخت:
ارسال یک دیدگاه