دستور ۱۰۰روزه وزیر ارتباطات برای افزایش ظرفیت اینترنت کشور به ۱۰۰گیگابیت خبری بود که در اوایل مهر ماه سال‌جاری منتشر شد.

 از زمان روی کار آمدن محمود واعظی به عنوان وزیر ارتباطات کمتر از ۲ ماه می‌گذرد و او  وعده‌های گوناگونی در خصوص افزایش سرعت و کیفیت اینترنت کاربران ایرانی داده است و عده‌هایی که تا این لحظه باعث بهبود شرایط حداقلی هم نشده است. در حالی که وزیر دولت یازدهم  تمام تلاش خود را برای جبران کاستی‌ها و محدودیت‌های چندسال اخیر در بخش اینترنت به کار بسته است، اما کشورهای پیشرفته دنیا روزبه‌روز برسرعت اینترنت کاربرانشان می‌افزایند و در حال پیشی گرفتن از یکدیگر  هستند.

وقتی به گزارش جدید موسسه آکامی در فصل اول سال ۲۰۱۳ نگاه بیندازید شاهد رشد کشورهای مختلف در زمینه ارائه اینترنت پرسرعت به کاربرانشان خواهید شد. کشورهایی مانند هنگ‌کنگ، لتونی، هلند و… در حال حاضر  با چند پله صعود نسبت به سال‌های قبلشان در بین  پرسرعت‌ترین کشورهای جهان در زمینه ارائه اینترنت پرسرعت هستند. اما از سوی دیگر ایران در بین کشورهایی مانند لیبی، کوبا، لائوس جزو کندترین کشورها در زمینه ارائه اینترنت پرسرعت است.

پرسرعت‌ترین اینترنت  در جهان

موسسه فناوری«آکامی» یک بنیاد آمار و ریاضیات است که هر سه ماه یک بار آماری از وضعیت اینترنت سراسر دنیا منتشر می‌کند. در آمار جدید این موسسه که اخیرا برای سه فصل اول سال ۲۰۱۳  منتشر شده، رشد دسترسی به اینترنت پرسرعت در سراسر جهان نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

آکامی برای ارائه این گزارش خدمات اینترنتی ۲۴۳ کشور جهان را بررسی کرده است. براساس این گزارش متوسط حداکثر  سرعت اینترنت جهانی ۴/۱۸ مگابیت و متوسط سرعت اینترنت جهانی برابر ۱/۳ مگابیت بر ثانیه است که این امر نسبت به سه ماهه گذشته سال  ۲/۹ درصد و نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد تغییر داشته است.

موسسه آکامی در گزارش جدید ۲۰۱۳ با توجه به متوسط سرعت اینترنت، کشورهای کره‌جنوبی، ژاپن، هنگ‌کنگ،  سوئیس، هلند، لیتوانی، سوئد، آمریکا، دانمارک و انگلستان را به عنوان ۱۰ کشور برتر اینترنت پرسرعت معرفی کرده است.

مانند چند سال گذشته کشور کره‌جنوبی که این روزها در حوزه تکنولوژی پله‌های صعود را یکی پس از دیگری می‌گذراند توانسته با سرعت متوسط ۲/۱۴ پرسرعت‌ترین اینترنت جهان را داشته باشد. هر چند در رده‌بندی متوسط حداکثر سرعت اینترنت جهانی این کشور با سرعت ۸/۴۴ مگابیت برثانیه از کشورهای دیگر مانند هنگ‌کنگ، ژاپن و انگلستان عقب مانده است.

 بعد از کره‌جنوبی،  ژاپن در رده دوم قرار دارد. سرعت اینترنت این کشور با رشد ۱۹ درصدی نسبت به سال قبل، از ۸/۱۰ به ۷/۱۱ مگابیت بر ثانیه می‌رسد.

 و بعد از آن نیز هنگ‌کنگ با متوسط سرعت ۹/۱۰ خود را در رده سوم جای داده است. اما از منظر دیگر و در رده‌بندی متوسط حداکثر سرعت  اینترنت در کشورهای جهان، هنگ‌کنگ با سرعت ۶/۳۶ مگابیت برثانیه پرسرعت‌ترین اینترنت جهان را دارا است.

در رده‌های چهارم تا دهم متوسط سرعت اینترنت کشورهایی مانند سوئیس با ۱/۱۰، هلند ۹/۹، لیتوانی ۸/۹، سوئد ۹/۸، آمریکا ۶/۸، دانمارک ۲/۸، انگلیس ۹/۷ مگابیت برثانیه حاضر هستند.

human resource management consulting

بررسی اولیه روی متوسط سرعت اینترنت ۱۰ کشور برتر جهان نشاندهنده تغییرات و رشد چشمگیری  در این کشورها است.

برای مثال متوسط سرعت اینترنت در لیتوانی این  کشور کوچک اروپایی از ۹/۸ در سال ۲۰۱۲ با یک جهش ۲۰ درصدی به ۸/۹ مگابیت بر ثانیه در سال جاری رسیده است. یا برای مثال سرعت اینترنت ایالات متحده، که  قیمت سرویس اینترنت در آن بیشتر از کشورهای دیگر است در سال قبل به طور میانگین ۴/۷ مگابیت بود؛ یعنی ۲۸ درصد بالاتر از سال ۲۰۱۱. حالا که در سال ۲۰۱۳ هستیم میانگین سرعت  این کشور برابر ۶/۷۸ مگابیت بر ثانیه است.

ایران در بین کندترین اینترنت‌های جهانی

اما بعد از معرفی پرسرعت‌ترین اینترنت در کشورهای جهان نوبت به کندترین کشورها در زمینه ارائه این سرویس می‌رسد.

در قاره آمریکا کوبا میانگین سرعت ۲۱/۰ مگابیت بر ثانیه را دارد که از هائیتی با سرعت برابر ۵/۱  مگابیت برثانیه هم کندتر است.

در قاره آفریقا میانگین سرعت اینترنت در لیبی جنگ زده تنها معادل ۵/۰ مگابیت بر ثانیه است. اریتره کشوری در شمال شرقی آفریقا نیز با ۲/۰ مگابیت برثانیه نیز  در پایین‌تر سطح سرعت اینترنت قرار دارد.

اما در خاورمیانه، افغانستان متوسط سرعت اینترنتی برابر  ۸۲/۰ مگابیت بر ثانیه  دارد و یمن نیز با سرعت ۷۸/۰ مگابیت در جایگاه بعدی قرار گرفته است. ولی پایین‌تر از هر دو این کشورها  ایران قرار دارد. متوسط  سرعت اینترنت در کشور مان برابر  ۶۳/۰ مگابیت بر ثانیه است. در جنوب شرقی آسیا کشور لائوس با میانگین سرعت ۹۶/۰ مگابیت بر ثانیه پایین تر از همسایه‌های خود یعنی ویتنام با سرعت ۴/۱ مگابیت، کامبوج ۵/۱ مگابیت و تایلند با ۴/۴ مگابیت قرار گرفته است.

افزایش حملات سایبری

موسسه آکامی در این گزارش خود به حملات سایبری در کشورهای جهان نیز توجه داشته است. بر اساس بررسی این موسسه بیش از ۱۳ درصد حملات سایبری در کشورهای آمریکای شمالی و جنوبی اتفاق افتاد و کمتر از ۱۹ درصد این حملات در کشورهای اروپایی. اما نزدیک به ۶۸ درصد حملات سایبری در کشورهای آسیای جنوب شرقی رخ داده است. همچنین آفریقا باکمتر از نیم درصد کمترین سهم حملات سایبری را داراست. براساس نمودار زیر چین با بیشترین حملات سایبری مواجه بوده و بعد از آن کشورهای اندونزی، آمریکا و ترکیه در رده‌های دوم تا چهارم قرار دارند.

براساس این گزارش مشترکان در سه ماهه اول سال ۲۰۱۳ با ۲۰۸ حمله DDoS ( محروم سازی از سرویس) رو‌به‌رو بوده‌اند که این میزان اندکی نسبت به سه ماه گذشته آن بیشتر است، چرا که تعداد این حملات در سه ماه چهارم سال ۲۰۱۲ به ۲۰۰ مورد رسیده بود. از این تعداد حمله ۳۵ درصد مشتریان تجاری، ۲۲ درصد مشتریان رسانه‌ای، ۷ درصد مشتریان با فناوری بالا، ۴ درصد بخش عمومی را هدف گرفته بودند. این حملات توسط ۱۵۴ سازمان مختلف گزارش شده است.

zp8497586rq